"Håkan Edvinsson i Lindfors hemsida" "Lindfors Historia" "Håkan i Lindfors hemsida" "hakan.edv@alfa.telenordia.se Hemsida" "Berättelser om Lindfors"

Välkommen till

HÅKANS HEMSIDA.

Om Lindfors och runt i kring.

Du är besökare nr.

För att gå direkt till menysidan om lindfors tryck härTill Meny sida  

Lite om Lindfors historia samt innehållet på denna hemsida

Jag börjar vid Lindfors storhetstid som började med att tågtrafiken kom i gång(1876) och vi fick en station .Därefter kom Blombacka att bygga en smalspårig järnväg upp till Lindfors station. Sen var det Bosjöbanan som också var en smalspårig järnväg som på samma sätt som Blombackabanan gick fram till Lindfors. Det som har visat sig svårast är att få tag i material och berättelser om dessa ställen. Men som tur är finns det några gamla ortsbor kvar. Det är av stort värde att lyssna på vad de har att berätta om hur det var i gamla tider. För om ingen hör på kommer det inte att finnas något att berätta eller att läsa om hur det var en gång i samhället. (Tänk på det) Det har gått ganska så bra att få bilder från dessa platser för en del har ju gamla foton sittande i album mm. Tänkte därför jag skulle börja med att visa ett flygfoto över Lindfors från ca 1934-35. Men jag kan ju inte bara visa en massa bilder och tro att ni ska förstå vad jag menar och veta vad det är. De som växer upp nu har nog svårt att förstå vilken rörelse det var i vårat lilla samhället då.

Så därför försöker jag att skriva om det istället med det material jag fått fram, Det finns en bild från ett 50 års kalas 1944 där man kan säga att nästan alla de som var med och byggde upp Lindfors är med. Jag har med mycket hjälp av Stig Larsson (Stig på Kajen) och andra jag känner lyckats att få fram alla namn på de som är med på bilden från Ivar Larssons 50 års kalas.

Materialet har jag hämtat från gamla Lindforsbor och Nyedsboken, tidningsurklipp. och minnen från min egen uppväxttid. Jag kom till Lindfors 1958 då fans det rätt så mycket kvar. Så jag skall försöka skriva ner det så gott det går.

Håkan Edvinsson

Nu när ni har läst lite om historien samt vad denna hemsida handlar om så är det bara att bestämma sig för vad ni är angelägna av att fördjupa er i.

Tryck på knappen för vad ni vill se.

Till Meny sida Om Lindfors

Till adress sida Min adress sida

Om någon har något intressant material om Lindfors eller saknar något som borde finnas med skicka gärna ett mail till mig. hakan.edv@alfa.telenordia.se

 

Min enkla url: http://come.to/lindfors

Jag fick den gratis från Http://come.to

Föratt skaffa en egen gratis adress klicka här

Den här hemsidan är optimerad för 800x600 upplösning och Ie4 eller bättre.

Made by R.S
Senast uppdaterad: januari 19, 2002.